PREVIOUS  PROJECT

NEXT  PROJECT

Project | Renovation

Waterfront 1

West_vancouver-fireplace - Alvan Homes - Home Renovation Vancouver

Skinny Whites

This project started with a custom built bed, for the master bedroom. The clients approached us for a custom bed frame with integrated LED lights. While working with the plans and the small width of the wall behind the bed, we started looking at how we can use the same above the fire place to create a built-in section for the TV.

With the help pf our in house millwork team, we used pre-finished wood panels called Shinnoki, to wrap the TV area and concealed the hole above the fireplace creating an integrated closet space.

One of many benefits of using pre finished wood is, in case the clients wants to add or replace or fix another area in the house with the same finish, its always available with the same finish where in most cases it’s hard to replicate the same finish.

Shinnoki Panels are made up of a top layer of veneer, an 18mm MDF core and a balance layer on the back for stability. This range of wood veneer panels does not need any further finishing. There is almost no limit to the ways it can be used – from kitchens to wardrobes in the home market, and from offices to bars or restaurant furnishings in the project market.

Black Glass: https://nikiglasstudio.com/

Shinnoki: https://www.shinnoki.com/

Counter top: https://meganiteinc.com/

West-vancouver-before-renovation
West_vancouver-fireplace - Alvan Homes - Home Renovation Vancouver
Shinnoki-millwork

 

 

  • Location
    West Vancouver
  • Project
    Renovation
  • Client
    Bedroom Redo
  • Completion
    August 2019

 

 

At 475 we designed a compact house for a long and narrow parcel of land, incorporating front and rear courtyards, and a rooftop deck. The 475 House occupies a 25 by 120 feet lot in the Mount Pleasant district in East Vancouver. Designed as a spec home, this home was initially intended to be renovated. After careful calculation we decided to opt for new construction since the house is constructed on ‘peatland’. In order to have a secure renovation the structure of the house had to be lifted, piled and then renovated. Instead, we decided to build a three story above grade house with a laneway on the back. the house consist of three bedrooms on the second floor with a large office on the third floor opening onto a rooftop patio.

In order to adapt the house to the contemporary way of living, the main floor is one room open concept space. with the kitchen in the middle separating the dinning and living area. Use of large windows in the front and rear back end of the house allows light to pass through and have a bright day living space.

The finishing material pallet was chosen to cater to the future home owner “a design-savvy working professional, possibly with young children, which is a very common profile of people moving into the South Main neighbourhood in Vancouver,”

 

Custom-bed